Interested in any of our London properties? Get in touch:

Amendments to our Totterdown Reach Proposals

Following further consultation and wider feedback, we've made a number of changes to our proposed Bath Road scheme. Read about our plans here...
Published Fri 26 Apr 2019

Since submitting our plans for a mixed-use scheme on Bath Road in Totterdown in August of last year, we've been working closely with a number of stakeholders including Bristol City Council (BCC) and the Environment Agency to ensure that our proposals for the currently dilapidated site are closely aligned with Bristol's housing needs.

A number of key amendments have been made post-submission. These include:

  • A reduction from 160 to 152 homes
  • A reduced footprint for the tower building of approximately 4.8 metres along the northern elevation. This pulls the building back from the river bank, creating a more slender tower design
  • A reduction in the tower’s top setback above Bath Road, from 14 to 13 storeys
  • A revised servicing strategy which uses public realm space instead of Bath Road, which in turn has a positive impact on street traffic
  • Changes to the palette of materials proposed for the development following suggestions from BCC and the wider public, including the use of brick instead of metal on building finishes (these can be seen in the images below).

Despite the scheme being reduced from 160 to 152 new homes, Hadley remains committed to providing a minimum of 20% onsite affordable housing.

Once Hadley’s Registered Provider can be confirmed we are confident that this provision will rise significantly, with the target being 30-50%. Our aspiration, as always, is to provide more than policy-level requirements of affordable housing wherever possible.

Balconies alternate between floor levels to ensure privacy for residents and to provide variation in each of the building’s facades.

The tower’s footprint has been reduced to provide a slender, articulated gateway for the site along the Totterdown Bridge boundary. This will also enable us to provide a more generous public realm at riverside level, providing a high quality, accessible space which can be enjoyed by local residents and pedestrians.

The large break between the Tower and Linear block provides a visual connection towards the city centre from Bath Road as well as a new, landscaped public realm.

Access will be provided down to the river level through a riverside walkway with viewing platforms, where new commercial space will be located.

The proposal seeks to draw on the dockside location and proximity to the neighbouring Paintworks development to create a scheme which positively contributes to the Totterdown area whilst respecting Bristol’s rich architectural heritage.